VisitDjursland
Familie på strand i Grenaa, Djursland

Ferie på Djursland

Djursland har innenfor 50 x 50 km en utrolig høy konsentrasjon av unike naturområder og populære attraksjoner. Djursland er noe for seg selv.

Fart på opplevelsene

Prøv Danmarks største rutsjebaner og over 60 morsomme turer for hele familien. Kom tett på dyrenes spennende verden i Randers Regnskog, Ree Park Safari, Skandinavisk Dyrepark og Kattegatsenteret. Djursland er også preget av spennende museer og unike smaksopplevelser.

Her på nesen av Jylland - Med orkesterplass til Kattegat - finner du noe av det villeste Danmark har å by på.

Hyggelige markeder og fantastisk natur

Shop i sjarmerende Ebeltoft, opplev den storslående naturen i Nasjonalpark Mols Bjerge og avslutt dagen på en av de mange barnevennlige strendene på den 250 km lange kyststrekningen. Kyst, strand og natur er det året rundt, og gir mange røde kinn og følelsen av frihet og frisk luft.

På Djursland er det mye å forelske seg i sammen med familien.

Feriepakke til Djursland

På djurspakken.dk kan du kjøpe inngangsbilletter til attraksjoner som Djurs Sommerland og Randers Regnskog sammen med overnatting. Velg mellom hotell, camping, feriesenter, ferieleiligheter, Bed & Breakfast m.m.

Tast inn dato og antall personer og sett sammen deres ferie for hele familien.

Hotel Marina i Grenaa med swimmingpool
Ferieleilighet med 1 dags-billet til Djurs Sommerland

1 dag inngang til Djurs Sommerland og 1 natt på Hotel Marina i ferieleilighet for 2 voksne og 2 barn.

Fra kun kr. 2.695,-

Feriecenter på Djursland, Danland Kattegat i Bønnerup
Feriesenter med 1 dags-billet til Randers Regnskog

1 dag inngang i Randers Regnskog og 1 natt på Danland Norddjurs i ferieleilighet for 2 barn og 2 voksne.

Fra kun kr. 1.410,-

Toppattraktsjoner på Djursland

Er du klar for fart, lek og moro for hele familien? Gled dere til Danmarks største rutsjebaner, det store badelandet og over 60 turer for både store og små barn. Kom og opplev hvorfor Djurs Sommerland er kåret til Nordens beste sommerland 4 år på rad – og prøv Tigeren, årets flotteste nyhet og Danmarks største Gyro Swing. Velkommen til Djurs Sommerland – Nordens største sommerland.

Opplev den eventyrlige regnskogen. I Randers Regnskog kan du hygge deg i unike naturopplevelser. Luften er varm og fuktig året rundt, og fylt med lydene fra det eventyrlige dyrelivet som finnes her. I trærne springer apene rundt og leker, papegøyene flyr høyt oppe under taket i de imponerende kuplene, mens dovendyrene tar seg en lur.

I Djurslands store safaripark, Ree Park Safari får du opplevelser for livet og masse av flotte inntrykk. På din reise gjennom parkens fire verdensdeler opplever du en verden full av fasinerende dyr. I naturskjønne omgivelser har dyrene god plass til å bevegelse seg og opprettholde sin naturlige atferd. Vi setter dyrenes velferd høyest, og hver dag byr på masse av gøyale og spennende aktiviteter for deg og din familie.

Føl spenningen når Danmarks eneste sandtigerhai flekker tenner. Forelsk deg i de søte selene, og ro i kajakk på ishavet. Opplevelser både inne og ute. I Kattegatsenteret kan du oppleve alt det unike som lever på havets bunn. 

Les mer her om de mange populære attraksjonene som Djursland er kjent for

 

Udflugt i Nationalpark Mols Bjerge, Trehøje Djursland

Langs 250 km variert kyst med barnevennlige sandstrender

Djursland er omgitt av hav på tre sider. Det gir gode muligheter for badeferie eller aktiviteter ved kysten. Få steder i Danmark kan skryte av å ha over 100 strender langs den 250 km lange kyststrekningen. Strendene på Djursland har lavt vann og hvit strand, og er ideelle for barn. Flere av strendene har Blått Flagg, som garanterer rent badevann og fine fasiliteter.

Se et utplukk av strendene her 

Vandretur i Nationalpark Mols Bjerge på Trehøje, Djursland

Nasjonalpark Mols Bjerge - Danmarks istidslandskap

I de danske fjell er det nydelig utsikt. Du kan stå over Kalø Vig og Ebeltoft Vig på enorme bakker, som isen for ca. 18.000 år siden presset opp. Du kan oppleve magien på vandretur, sykkel, i badetøy og bare nyte stillheten og utsikten fra en av fjellene på Mols.

Se hvordan du opplever Nasjonalparken bedst

 

Djursland på sykkel

Turen gjennom land og by ved havet eller i skogen blir noe helt annet på to hjul. På Djursland finner du en rekke avmerkede sykkelruter, som er forbundet på kryss og tvers.

Guidede turer og sykkelturer på egenhånd, les mer

 

Ebeltoft by, stokroser og bindingsværk, Djursland

Ebeltoft – turistby nr. 1 på Djursland

Den gamle bydelen i Ebeltoft oser av nostalgi. Kafeer, restauranter og spennende butikker ligger idyllisk plassert i de snodige middelalderske gater med brostein, bindingsverk og stokkroser. Byen er kjent for å et levende handelsliv, med fristende tilbud for enhver. Byen er den eneste vestvendte byen på østkysten av Jylland, og byr derfor på fantastiske solnedganger.

Side om side i maritime omgivelser ligger Fregatten Jylland, verdens lengste treskip, samt Glassmuseet Ebeltoft, kjent verden over for sin unike samling av internasjonal moderne glasskunst.

Finn ut hvorfor byen er så populær

 

Grenaa – shopping i spesialbutikker

Grenaa er Djurslands største by, og har også historisk sett alltid vært en viktig handelsby på Djursland. Byen har et stort utvalg av spesialbutikker med et bredt sortiment av forskjellige merkevarer, som du ikke finner andre steder på Djursland. Det sjarmerende middelaldertorget har bygninger fra forskjellige tidsperioder som vitner om utvikling av byen.

Les mer om Djurslands største handelsby